Zwarte zaterdagen 2019

> Zoek een Hotel & Boek ! <

Frankrijk:
In de zomer van 2019 zullen in Frankrijk zaterdag 3 augustus en zaterdag 10 augustus waarschijnlijk de drukste dagen worden, voornamelijk richting het zuiden. 3 augustus wordt waarschijnlijk echt dé zwarte zaterdag van de zomer '19. Andere drukke dagen zijn 20 juli en 27 juli richting het zuiden, en 17 augustus richting het noorden.
Het meeste verkeer kan men verwachten op de A6, A7, A9, A10, A31, A71 en A75 en de Boulevard Périphérique van Parijs. Meer informatie m.b.t. de verkeersdrukte in Frankrijk zie Bison-fute.gouv.fr.

 
Zwarte zaterdag 2019 verkeersdrukte Frankrijk zomer
 

Duitsland:
In Duitsland is het eigenlijk de hele zomer druk, vooral op de snelwegen A3, A5, A8 en met name de ring A99 rond München kan het druk worden. Alle weekeinden van half juli t/m half augustus kunnen als druk tot zeer druk worden bestempeld. Tot en met begin augustus vooral richting het zuiden. Meestal niet alleen de zaterdag, maar ook de vrijdag(middag en -avond). Vanaf eind juli tot begin september ook richting het noorden (vooral de zaterdagen).

Oostenrijk:
In Oostenrijk zijn de A12/A13 Kufstein-Brennerpas en de snelweg A10 van Salzburg naar Villach de drukste trajecten. Voorbij Villach kan ook bij de De Karawankentunnel op de grens van Slovenië en Oostenrijk het oponthoud groot zijn. De drukte in Oostenrijk geldt ook voor alle weekeinden in de zomervakantie.

Zwitserland:
In Zwitserland kunnen de wachttijden bij de 17 kilometerlange Gotthardtunnel op de A2 Luzern - Chiasso flink oplopen. Ook voor Zwitserland geldt dat het eigenlijk in alle weekeinden van de zomervakantie druk is, met name in augustus.

Italië:
3, 10 en 17 augustus zijn in 2019 de drukste dagen in Italië, maar ook de vrijdagen er voor en de zondagen na deze dagen zal het zeer druk zijn.

Doe jezelf een plezier en probeer deze dagen zoveel mogelijk te vermijden: rijd op andere dagen en/of boek een hotel of B&B op een slimme locatie om de grootste drukte op deze dagen te vermijden


Data voor zomer 2020