Würzburg

Würzburg is een prachtige stad in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren op circa 500 kilometer van Utrecht resp. Antwerpen. Voor reizigers naar Tirol en diverse andere bestemmingen in Oostenrijk ligt Würzburg grofweg halverwege en daarom is de omgeving van de stad voor velen ideaal voor een overnachting.
Echter, het is zonde om deze stad voorbij te rijden zonder een bezoekje te brengen aan het historische centrum. De gezellige studentenstad heeft veel interessants te bieden, zoals bijv de Alte Mainbrücke, het Falkenhaus, de Dom, Würzburger Residenz en De Marktplatz. Daarnaast vindt men in het oude centrum veel gezellige straatjes, winkels, restaurants en bars.
Zelfs bij een korte stop kan men al een aardige indruk van de stad krijgen. Wanneer je in de loop van de middag aankomt in de stad en op een mooie 's zomerse dag een wandeling langs de Main, de Alte Mainbrücke en De Marktplatz maakt en vervolgens dineert langs de Main of elders in het oude centrum dan kan dat al een hele aardige eerste kennismaking zijn.

Würzburg ligt min of meer ingeklemd tussen de snelwegen A3 en A7 en ook de snelweg A81 is makkelijk en snel te bereiken vanuit Würzburg.

Enkele veel geboekte hotels in Würzburg en omgeving zijn:

Hotel Straus (in het centrum van de stad).

Gasthof Krone (in Helmstadt, net ten westen van Würzburg)

B&B Hotel Würzburg (bij de Alter Hafen net ten noorden van het centrum)

>> Kaart met meer Hotels in Würzburg en omgeving <<

Booking.com

Restaurants:
Een diner op een terras langs de rivier de Main is zeker een aanrader.
Hier vindt men bijvoorbeeld restaurant / pizzeria "Locanda Pizza & Pasta", waar men goed en heel betaalbaar kan eten met uitzicht op de Main en Fort Marienberg. Direct er naast ligt het iets luxere Gasthof Alter Kranen. Aan de overkant direct naast de Mainbrücke vindt men bijv Caféhaus Brückenbäck met eenvoudige gerechten.
Voor of na het diner kunt op een mooie avond op de Mainbrücke zelf genieten van een heerlijk glaasje witte wijn uit de omgeving.
Op de Juliuspromenade nr 7 vindt men het betaalbare tapasrestaurant Fuego en in de directe omgeving van Fuego zijn nog een handvol restaurants met verschillende menu's in verschillende prijsklassen.

Winkels en tanken:
In het centrum van Würzburg vindt men diverse bakkerijen en onderweg naar de snelweg vindt men diverse goedkope tankstations en supermarkten om eventueel wat versnaperingen voor onderweg in te slaan en de tank te vullen.