hotels onderweg - Bled

Bled, SloveniëBled is een klein stadje aan het gelijknamige Meer van Bled tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noorden van Slovenië. Het meer van Bled en het nabij gelegen Triglav Nationaal Park trekken jaarlijks veel bezoekers. Het meer ligt in een prachtige omgeving en met het kasteel van Bled dat op een 130 meter hoge rots boven het meer uittorent en de Maria Hemelvaartkerk op een klein eilandje in het meer is het erg fotogeniek.
Net ten noorden van Bled stroomt de rivier de Radovna door de Vintgarkloof. O.a. bij warm weer kan het heerlijk zijn om een wandeling door deze schaduwrijke kloof te maken.
Bled ligt op minder dan 5 kilometer van de snelweg A2 / E61 tussen de Karawankentunnel (grens met Oostenrijk) en Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.

Astoria Bled

Hotel Astoria Bled ligt op 5 minuten lopen van het meer van Bled, een weelderig park en kasteel van Bled. Het restaurant en de bar hebben een groot zomerterras met een schitterend uitzicht. In het wellnesscentrum worden ontspannende therapieën aangeboden. Er zijn 72 comfortabele kamers, waarvan een... meer weergeven
Waardering: 8,5* | Prijs v.a. ±: € 90 - € 110 (2p.)*
Categorieën: Wellness hotel, Zakenhotels


Hotel Lovec

Hotel LovecHotel Lovec ligt aan de Ljubljanska Cesta in het centrum van Bled op slechts 250 meter van het meer en nog geen 5 kilometer van de snelweg E61 (Villach-Ljubljana). Dit viersterrenhotel biedt tal van comfortabele faciliteiten waaronder een zwembad en wellnesscentrum (massage, sauna, jacuzzi, etc),... meer weergeven
Waardering: 8,5* | Prijs v.a. ±: € 110 - € 130 (2p.)*
Categorieën: Centrum, Familiehotel, Wellness hotel


Hotel Starkl

Hotel Starkl (voorheen Penzion Mlino) is een comfortabel driesterrenhotel aan de oevers van het Meer van Bled, met uitzicht op het kasteel en eiland. Het hotel is in 2020 en 2021 volledig gerenoveerd en heeft daarna weer de naam gekregen van de oorspronkelijke eigenaar.
Bled ligt in een prachtige omgeving, maar ook dicht bij de A2 van... meer weergeven
Waardering: 9* | Prijs v.a. ±: € 90 - € 110 (2p.)*
Categorieën: Charme hotel, Direct aan zee of meer, Familiehotel, Pension